♥ Vila nu i frid min fina mormor ♥

Du har betytt så otroligt mycket för mig i alla år. Du har alltid varit världens bästa mormor för mig, och det känns så tomt utan dig. Vi pratade alltid minst 1 gång i veckan.. Du visste de mesta faktiskt, och du visste att jag älskade dig och det betyder mest för mig.
Att du nu har somnat in och slipper ha ont i både kropp och själ känns bra för mig. Att du nu slipper lida. Men du har lämnat ett stort tumrum hos mig. Och jag vet hur mycket du såg fram emot att bli gammel mormor. Önskar så att du fick träffa henne.Vill bara säga tack för alla fina år. Tack för alla kojor vi har byggt i ditt vardagsrum för alla bad i sjön för alla skogsmulle promenader och tack för att du alltid ställde upp på det sättet du har kunnat göra för mig.



Sol ute
Sol inne
Sol i hjärta
Sol i sinne


Vaknade vid kvart över sex i morse. inte okej.. Men har ätit lite frukost så nu har jag lagt mig i sängen igen. Bebis lever rövare i magen och hunden sover..
Nej allt är inte toppen att vara gravid..*ss*
Saker jag saknar :
  • Att kunna gå ut utan att bli anfådd och kissnödig efter 50 meter
  • Att kunna ta ett glas vin och äta massor av mögelostar
  • Komma i mina gamla kläder
  • Kunna ha mina gamla skor
  • Slippa vakna på nätterna pga kramp i vaderna
  • Att kunna sova platt på mage
  • Att kunna ta på mig skorna utan problem
  • Knäppa jackan
Finns ju så klart mera saker. Och hur mycket jag än älskar mitt barn så vill jag bara att gravid tiden ska vara slut och hon tittar ut och är frisk :) Jag stiger jätte gärna upp på nätterna och är sååå trött vissa dagar. Men det kommer och vara så värt det iaf så :) Och jag kommer bli den bästa mamman jag bara kan vara.
Nu blir det hund promenad och sen sängen för att kolla på film.. Fast tippar på att jag sover som en gris när det är 15 min kvar av filmen..*ss*
16 dagar kvar tills jag flyttar :) Har dock lite smått panik vem som kan köra? Eller ja hyra bil går ju alltid men det kostar så jävla mycket. Hade ju varit bäst med någon som har dragkrok på sin bil. Men jag vet fan ingen som har det :( Och har frågat på FB men tydligen ingen som har det.. Eller ja kan man svara på en allmän fråga som att vill någon komma på Muffins & kaffe så kan man fanimej ställa upp på att svara på en sån fråga också. Båda frågorna är lika opersonliga iaf så..

Sitter iaf och tänker på hur många underbara vänner jag har runt om kring mig. Vissa hörs man av oftare och andra mer sällan. Men det betyder inte att ni inte är mina vänner. Och vilken underbart fin familj jag har runt om kring mig. Och som min bebis kommer att få växa upp i. Kommer helt klart få världens bästa mormor & farmor. Kunde verkligen inte ha blivit bättre. Och jag kan verkligen lita på båda två till 1111000 %
Och så klart alla andra fina människor runt om kring mig. Ingen nämnd ingen glömd ;)
Saknar mina fina bröder massor bara.. Blir inte så att vi ses så mycket nu eftersom de bor på ekerö och jag har ingen sovplats hemma. men det kommer att ändras när jag får flytta :)

Nu har tjejen precis varit här och skrivit på ett kontrakt om den svarta väggen :) Man får ju inte måla svarta fondväggar här. Och det är nyrenoverat hos mig. Eller ja ca 2 år sedan. Och hade hon inte velat ha väggen hade det blivit riktigt dyrt för mig. Så tur det :)
I morgon ska min lägenhet besiktas. Ska bli så skönt. Så bara hoppas på att allt hinner bli klart till den 1a April. Så vi kan flytta då..

Klockan är nästan massor och jag har ännu inte gäspat ihjäl mig.. Kors i taket ;)
Morgonen började med att Malin kom över på en morgon fika. Lite trevligt & mysigt som vanligt. Sen blev det telefon kö i över 1 timme till Tele2. Men snart har jag en Samsung Galaxy S2 igen fast en vit. Känns sååå bra :)

Sen har jag hjälpt mormor och handla. Sista gången tills jag klämmer ut denna unge kan jag lova. Så stressande att gå med henne och handla så slutade med att jag bara får ont i magen och vill gå hem och gråta. Men hon ringde mig sen och sa att hon såg på mig att jag tyckte att det var jobbigt. Så hon skulle inte fråga mig nå mer sen. Så det var faktiskt snällt av henne. Visst kan jag ställa upp och hjälpa till hur jobbig hon än är. Hon är ju trots allt min mormor och är gammal o gaggig.. Men nu när jag är på tjocken så måste jag tänka på det. Och den stressen orkar jag faktiskt inte nu i slut skedet. Men hon var snäll och köpte nya järntabletter till mig iaf. Eftersom mina är slut och blir bara tröttare och tröttare eftersom jag har lågt järnvärde..

Sen har jag bara varit hemma och tagit de lugnt och ätit en massa.. Mamma kom efter jobbet och hämtade hårbollen. Har jätte ont i mina höfter idag så.
Nu blir det sängen. Ny dag i morgon och nya tag då :)
Vilken tur jag har att bebis farmor läser min blogg :) Hon såg mitt inlägg om min billiga nya skötväska. Och ringer mig och säger att hon har en skötväska till mig som är lika dan som jag kan få gratis :D Så där sparade jag in några kronor iaf :) Så nu är allt avbeställt!

Nu är jag lite trött och ska snart gå och lägga mig. Kvällen har jag spenderat hos fina Malin :) Druckit te och snackat skit. Och så kom Linda & Lara förbi också...
Så nu blir det sängen så jag är pigg i morgon. Då står på schemat att fika med Malin & hjälpa mormor och handla. Tur det för mina järntabletter är slut och jag behöver nya så får flörta till mig det av min kära mormor :)

Är inte alls nöjd med skötväskan jag fick till vagnen då det inte finns några fack till och den känns otroligt liten. 
och som många mammor vet så är skötväskor otroligt dyra. Så jag har fixat min egen för 99 kr + 75 kr :) Så det är ju hur billigt som helst :)
Väskan är från Stadium och den hittar HÄR och sköt tillbehören hittar du HÄR
Vips så har man en billig skötväska. Och svart passar bra till min vagn tycker jag :)
Kul att nå många gissade igår :) Jag ska senare idag ta och fixa inlägget så allt hamnar i rätt ordning och så.
Har vaknat för en stund sen. Jätte skönt att få sova så länge, men allt är nog Sandras fel. Eller i detta fall rätt..*ss* Att slippa vakna vid 6 är faktiskt super skönt :) Annars har jag gjort allt jag ska göra vid 10 på morgonen och har inget och göra.

Idag ska jag nog börja packa ner massa skit så jag börja städa. Så blir det lättare sen när flyttdagen väl är här. Och det är ju inte så att man är den smidigaste med denna mage..*ss* Neeeh nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av livet :)

Så nu får alla komma och gissa när hon tänkte titta ut och hur mycket hon kommer o väga och hur lång hon kommer att vara :) Alltid lika kul :)

Carro : BF:28/3 2650 gram 47 cm
Jouni : BF: 17/4 3300 gr 48 cm
Linda: BF: 20/4 3160 gram 49 cm
Marika: BF: 30/4 eller 1/5 3200 gram 51 cm
Sara: BF: 1/5 2974 gram 48 cm
Emelie: BF: 4/5 3880gran 50 cm
Mamma/Mormor : BF: 2/5 2875gram 49cm
Katja/Farmor: BF 3/5 3250gram 50cm
Lexie: BF: 15/5 3600 gram 50 cm
Tjejen som jag skall byta lägenhet med hörde av sig igår och frågade om vi kunde byta i storhelgen i April ist för 1 Maj.. LYCK var namnet. Så klart att jag vill byta tidigare. Annars blir det väldigt tätt inpå bebis ankomst och då har jag verkligen tid på mig att fixa och sånt hemma :) Men har inte hört nått från UBH än. Så ringde dit nyss.. Och hon kollade allt och det såg bra ut. Och så berättade jag att vi ville byta tidigare, så hon skulle snabba på besiktningsmannen OM det gick. För de har varit sjuka. Och sen så bokar vi en tid för att skriva papper.. Fattar ni hur glad jag är nu eller? från min lilla 1a på 30 kvm till en 3a på 93.3 kvm. Kommer ju kännas som att jag bor i ett palats.. hehehe..

Så nu har jag sökt lite jobb.. Ja hur det än låter så har jag gjort det.. Kommer även fortsätta att söka lite extra jobb efter bebis har kommit som kanske är en 4-5 dagar i månaden. Så jag kan spara mina mamma dagar samt att få in lite extra pengar. Dock blir det nog inte att jag kommer börja jobba tills i September/Oktober om hur allt går runt bebis och om jag ammas osv.. Men det är en plan iaf :)

Snart ska jag klä på mig och åka till kungsängen, gå på banken och möta upp mamma.. Sen hem käka lunch och vänta på brev...*ss*
Denna söta nalle köpte jag till bebis för ett bra tag sen. Men har helt enkelt bara inte kommit för att fota och lägga ut bild :) Så den sitter i vagnen och väntar på att bebis ska få ligga där i.

Mamma har varit här halva dagen idag. Vi har ätit, druckit kaffe, ätit muffins, mumsat på glass i solen i centrum sen gick vi till Sara och drack lite kaffe där :) Så det räckte med att gå för mig idag. Nu gör höften ont igen. Dock inte som i Lördags när jag knappt kunde röra mig utan att börja gråta.. Så så länge det inte gör så ont så är jag nöjd. Så att gå "onödiga" promenader kommer jag att hoppa över nu. Fika blir det hos de som bor närmast. Kan ju inte bara sitta inne heller. Och mamma har Vilgot. Och hon kommer få fortsätta att ha han några dagar i veckan tills bebis pappa kommer hem igen. För då får han komma och avlasta mig mera och hjälpa till.. Tyvärr så har det ju varit som det varit med han. Så nu ska han få hjälpa till otroligt mycket. Lite för mycket nästan för att ge tillbaka för alla dom andra veckorna han har varit borta och jag har haft ont osv.. ;) Men som det verkar som nu så är han tillbaka och verkar vara sig själv igen. Vilket känns jätte skönt. Känns som en otrolig trygghet i mamma hjärtat och att om allt håller sig så kommer han att kunna ställa upp till 100 % på barnet. Vilket jag vet att han egentligen vill..

Kl är bara halv 9. Och jag har bestämt mig för att inte lägga mig i sängen innan halv 10 och hoppas på att få sova till kl 7 i morgon bitti iaf. Okej att jag gillar att vakna tidigt. Men då vid senast 10 på morgonen så har jag gjort allt som jag ska göra och sitter sen som ett fån resten utav dagen och har inget och göra. Och inte är det något på tv heller..
Nej vilket långt inlägg det blev.. :P Hoppas alla har haft en bra dag i solen :)

Måndag morgon. Känner mig varken pigg eller trött.. Var pigg när jag vaknade och trodde att klockan var mycket mer än vad den var. Tji fick jag.. 06.21 stod tiden på..
Ja som sagt idag är det 7 veckor kvar till beräknad förlossning och som max 9 veckor kvar om jag ska gå över tiden, vilket jag verkligen inte hoppas på. Asså nu är det verkligen inte lång tid kvar. Och jag har fortfarande inte fått svart om lägenheten. Så börjar faktiskt känna mig lite smått panikslagen.. Så om UBH inte har hört av sig onsdag eller torsdag senast så ringer jag dit själv och kollar hur det går. Längtar tills jag får packa ihop hemmet.
Nej nu ska jag dricka upp kaffet och göra..? hmm ingenting? 




Usch där ser ni mina bristningar också :( Inge kul alls.. Men det kommer komma något underbart av det iaf <3
Vecka 33
<br>
<br>
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.
<br>
<br>
Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
Mycket skratt blev det idag :) riktigt vad jag verkligen behövde. Nu menar jag inte lita haha.. Utan massor med MOHAHAHAHAH ;D jag tog en återställare i form av fanta ;) Och så ät jag en pizza, eller ja nästan en hel. Men måste säga att Tessan tar priset. Hela sin pizza, lite hamburgare och någon bit av min pizza. Och jag undrar vad fan hon gör av allt?

Sen hem med mamma, eller ja vi handlade massor av godis innan på Ica också.. Tänkte att jag ska fortsätta gå upp i vikt. Har nu eller ja för en vecka sen gått upp 8.5 kg.. Känns ju inte allt för farligt, men det är ju 7 veckor kvar så allt kan hända.. Kanske sväller upp en 10 kg till..Så vi har roat oss med att vika en massa bebis kläder. Och jag kan ju säga att i storlekarna 50k,50/56 & 56 har jag 3 lådor proppfulla av.. samma sak kommer bli i 62 & 68 så alla kläder i dom storlekarna undanbes. Köp i större storlek då tack :) Och sen blev det film, godis samt glass med varma bär. MUMS.. Men nu känner jag verkligen att det har varit förhögt socker intag idag.. Usch.. I morgon blir det nyttigt ;)

Mamma har även tagit med sig Vilgot hem till henne eftersom jag har svårt att röra mig. Men usch vad jag saknar min lilla hårboll. Andra natten utan han nu. Min lilla bebis <3 Men bara hoppas det blir bättre sen så jag kan göra allt. Jobbigt och ha ont och ha massor med energi och har inget att göra av det på. Nej nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på SVU.. Bör ju somna rätt snart med tanke på att jag vaknade vid 6 i morse. Men man vet aldrig.. Peppar peppar..
En kort liten promenad och nu är höften inte så jätte bra längre :( Ja jag tycker synd om mig själv, med all rätt ;) solen skiner ute men det blåser rätt kyligt, så det är tråkigt.. Neeh nu ska det tydligen ölas på närkrogen så jag följer med ner.. Ingen lust att bara sitta inne, kommer ju bli tokig utav det. Så jag själv kan ju passa på att smälla i mig en fet pizza. Åt sallad till lunch och jag är hungrig igen. Eller ja numera är jag alltid hungrig ;)

Neeh nu ska jag bli bättre på att blogga :)

Så helt underbart väder ute. Känner att jag är väldigt trött men ändå full med energi. Det måste vara solen :) Vill bara ut och gå. Men min höft tillåter det inte. Och det är jobbigt som fan.. Vilgot är hemma hos Tessan nu iaf. Som var snäll och tog ut han på sista rundan igår. Då jag knappt kunde gå, så lite bättre idag är det iaf :) Hennes son blev överlycklig så hon frågade om Vilpan fick sova över.. Och hur ska jag kunna säga nej till hennes son? *sss* Känns alltid tok tomt utan min gris, men jag vet ju att han har det bra hemma hos henne. Men han kommer hem idag. Så nu saknar jag han och jag kommer hinna bli less på han igen..*ss*

Nej nu har jag inte tid och sitta här.. Ska tydligen sätta på kaffe :) Önskar alla en riktig underbar dag :)