Neh, inget verkar vilja få förlossningen att starta.. Ja de säger ju att man skall vara aktiv. Och det är jag ju.. Vad tror folk? Jag är ensam på heltid med hund & hem.. ( Nej jag klagar inte ).
Så det blir ju till att rasta han. Jag går så långt kissblåsan tillåter mig..*ss* Jag springer i tvättstugan, jag handlar och jag städar.. Fast nu har jag faktiskt blivit lite latare på den fronten.. Jag går inte med en skur trasa i handen varje dag o torkar dörrar och lister osv.. Inte så att jag & en trött mössa till hund smutsar ner så mycket.. hahaha..

Men idag har jag & mamma möblerat om.. Fixat nya sängen och verkligen varit i gång. Varit nere och virrat efter grovsopprummet. Visade ju sig sen att vi var rätt men jag provade nyckeln i fel dörr.. HAHA.. Vi har varit på foffo o käkat o jag har städat osv.. Men neeh inte en minsta molvärk har jag fått, bara jävligt ont i ryggen och i rumpan.. Det är lite irriterande faktiskt.. 7 dagar kvar till BF nu...

Så nu har jag iaf gått och lagt mig och ska väl glo på en film eller nått och hoppas på att somna snart. Men som vanligt när jag väl lägger mig så är jag inte ett dugg trött.. Fast kan ju bero på godiset jag har ätit.. HAHA..
Älskade hårboll är hos mamma.. Och det är min rygg glad över.. Men hon kommer i morgon igen. Då ska vi kasta lite elektrionik o sen kolla på Majbrasan..

Trodde jag ja!.. Kände mig mycket bättre igår. Men idag när jag vaknade mådde jag pyton igen. Och tack för min trötta hund. För jag somnade om till kl halv 11 och som tur sov Vilgot med :) 
Mådde lite bättre när jag vaknade men långt från bra. Så har pinat mig ut på promenader idag med hunden. Och absolut inget bra väder heller..
Men ätit frukost,lunch & middag och fått behålla allt iaf. Så det känns bra :) Blir nog någon knäckemacka här nu snart också innan lägg dax.

Så just nu sitter jag & MR i soffan och kollar på Ice age 3.. Har massor med sammandragningar men inget som säger att något är på G så jag tycker att dom kan avta nu och låta mig vara..
Okej att det är fruktansvärt hemskt och vara magsjuk. Men magsjuk och hög gravid är nog det värsta jag har varit med om. Som tur så höll det inte i sig allt för länge.. Så där en 12 timmar bara.. Men det tog verkligen tid innan kroppen var i balans igen. Eller den är nog inte helt i balans än.. Men sjukare lär jag nog inte bli iaf :)
Sitter nu o halv kollar på slutet av en film o ska strax lägga mig i sängen och kolla på någon annan film.. >Skulle varit hos Barnmorskan idag. Men avbokade tiden. Okej att jag känner mig bra men vill absolut inte smitta någon annan. Så får vänta till nästa Torsdag innan jag ska dit. Och då ska jag be om en hinnsvepning. Så hoppas verkligen hon gör en :)


Idag välkommnar vi vecka 39 (38+0) Lite trött mössa är jag allt idag iaf, men blir väl så nu i slutet och kroppen ska vila inför förlossningen. Okej att jag är trött, men jag har fan ingen ro till att bara ligga på soffan o slöa. Och inget bra på tv är det ju som vanligt heller.. Moster kom igår så åt vi lite middag o handlade masso gottis o kollade på någon halv dålig tråkig film.
Så just nu är hon hemma och väntar på leverans o sen ska hon komma tillbaka hit och stannar inatt igen :)



Usch vad jag är less på detta gråa väder..
Barnkalas idag på schemat, men jag får se om jag orkar då jag har sovit otroligt dåligt inatt och det känns verkligen i både huvudet och i kroppen. Hunden ligger och sover fint i soffan och jag funderar på att ta ett bad :)

Neh jag orkar inte ens skriva :P
Hade verkligen en super trevlig kväll igår hos Malin :) Åt massa gott, barnen busade och vi snackade skit som vanligt.
Och idag har jag tagit en skön sovmorgon till kl 8a. Vaknade med världens jävla "mensvärk" så jag trodde något kanske skulle kunna vara på g.. men efter 10 min var allt som bortblåst som vanligt.. hahaa
Så tycker veckan nu kan få vara lugn och nästa helg får hon allt komma ut.. 15 dagar kvar nu till beräknat datum. Så vi får se när damen känner sig redo att komma ut. Jag känner mig mer än redo. Och inte för att tala om hur less jag faktiskt är på denna mage.. Den är ivägen på allt jag gör..*ss*
>Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på.

>
Jag som lovat att inte behöva åka in på förlossningen igen. Men igår hände det igen. Hade inte känt av henne på hela förmiddagen. Druckit kallt vatten, legat ner efter jag druckit, stått upp. Puffat på magen i alla lägen, hoppat upp o ner, skakat magen, suttit böjd frammåt och ja inget funkade. Okej att hon ibland kan sova djupt men efter ca 30 min blir jag fan rädd. Visst kan hon ju ha rört på sig när jag varit ute med hunden och jag inte lagt märke till det. Men ringde in till Danderyd iaf och de ville att jag skulle komma in på en koll.

Linkan lämnade jobbet för att hämta mig GULD värd som han är :) Och så hämtade vi mamma. Ringer bebis pappa som är i Kista för att berätta. Han har ju såklart rätt att veta tycker jag :) Och så messar jag han iaf att vi är på danderyd om han vill komma in. Men det ville han inte. Men han skulle väl komma om vi fick ligga kvar länge.
Väl inne på DS så får vi komma in direkt, och jag fick en jätte trevlig barnmorska. kopplade på ah hjärtaljudgrejs? Kommer aldrig ihåg vad det heter.. Hon hade först svårt och hitta bra och fina slag, vilket gjorde mig ännu mer orolig. Var helt skakis när vi kom in. Men tillslut hittade hon. Och jag kunde äntligen lugna ner mig :)
Så efter ca 1 timme så kom dom in o kopplade bort för att titta med ultraljud. Hjärtslagen visade en fin kurva och samma sak på UL så såg hjärtat super fint ut. Och jag hade jätte bra med fostervatten.
Sist jag såg bebis på UL fick nästan hela hon plats på skärmen. Nu var det ett huvud bara. hehe. Men det var en sån otroligt skön kännsla att lyssna på hennes hjärtslag, som ljuv musik :)
Mamma följde även med hem och stannade inatt :) Gick och hämtade Vilgot hos Sara & Rikard som snällt tagit hand om han medan vi var iväg. Tog en snabbfika också. var trevligt eftersom det var ett tag sen vi sågs :)

Så nu har jag precis duschat och klätt på mig. Så ska jag & Vilgot gå o handla lite o sen till gå till Malin för att spendera våran kväll där med henne och barnen.

Usch nu känns det att jag har sprungit i trapporna idag. Varit ute med V och handlat.. Nu gör det sååå ont mellan benen och jag tycker faktiskt synd om mig själv ;)
Frågade om mamma kunde hämta V förut. Men hade totalt glömt bort att de ska vara på Fonus tidigt i morgon bitti och han kan ej vara själv hemma hos henne. Så det var ju bara att stå ut.. Men så hörde hon av sig nyss så hon ska sova hos mig i kväll ist så tar hon honom på promenad.. Vet inte vad jag skulle göra utan min lilla mamma :)

Malin har även varit är på kaffe idag, lika mysigt som vanligt :)

Snacka om tvätt.. Neeh jag har inte varit lat och inte orkat tvätta utan ca 6 kartonger med mina kläder som har legat i mitt förråd ute när jag bodde i 1an. Så vill ju tvätta allt innan jag viker in det. Men det är lite kvar och får ta det nästa vecka. Orkar verkligen inget mer nu. Plus att det är så jävla tråkigt.. ska snart käka lite lunch innan jag ska ner o hänga o sen kasta in de 2 sista maskinerna för idag :)
Är iaf glad att bebis alla kläder,nallar,sängkläder osv är tvättat iaf. Så slipper jag den biten :) Måste bara köpa en byrå som jag kan vika in allt i. Visst stor lägenhet i all ära. Men fan inte mer utrymme att vika in kläder på. hehe...
Idag är det 19 dagar kvar till BF..

Tycker tiden bara springer iväg men ändå så går den otroligt sakta. Trivs som fisken i vattnet i den nya lägenheten och har verkligen funnit ro här. så jävla skönt :)
Och jag mår så jävla bra.. Inget kommer kunna ändra på det heller.. Saker och ting har varit som det varit och är som det är. Men jag är otroligt glad att det blev som det blev, för helt ärligt så hade jag säkert mått sämre annars.. Jag vet exakt vart jag står med båda min ben och skulle inte vika för något.

Skit ska skit ha ;)
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.
Barnet:Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå. Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.