Idag har Alva tagit sina första ordentliga stapplande steg utan min hjälp. Hon kan men är så feg för så fort något har rört sig en halv milimiter har hon släppt och böjat pipa. Men idag så.. :D Äntligen.. Hon har en rätt bra balans så :)
Och sen vips stog hon i sängen idag utan att hålla i sig. Dock kanske 6 sekunder bara. Men det är alltid en början <3
 
 
Blev en fika på stan med moster idag. Men slank även ner en lunch. Självklart tog Ingela en häslosallad själv tog jag en stooor laxmacka med skagenröra och är fortfarande mätt. Så blir nog en sen middag skulle jag tro :) Alva har sovit sött i över två timmar och jag har unnat mig med att inte göra någonting. Men nu är det slut på friden och full rulle! :)




Ligger och läser 3096 dagar av Natascha Kampusch och dricker te. Ännu en verklighetsbok! Inte kommit så långt än. Men den verkar bra, men hemsk. Allt tilltalar mig på ett helt annat sett sen jag fick barn. Skräcken sätter sig lite djupare, vet att det händer dagligen runt i landet och i hela världen.



Stackars Micke... Tvingade upp han med Alva i morse för jag var såååå trött.. Eller ja tvinga o tvinga.. Sa nu e det din tur.. 5 min efter är jag själv uppe.. Hahaha.. Och stackarn jobbar ju till 21 på kvällarna..




Just nu dricker jag kaffe. Alva ska få sin medicin o sen sova en stund. Senare blir det till att möta moster på stan :)

Idag har jag fyndat lite till Alva. Allt som finns på bilden plus en boddy för hela 52:- Inte illa tycker jag :)




Alva ligger och äter välling och ska snart sova. Jag väntar på att kycklingen ska bli klar så ska jag äta något sen middag. Hehe..
Sen blir det dusch o sängen. Titta på lite Sons Of Anarcy <3
Fick inge blod av Alva idag :( Så vi åker tillbaka på fredag igen och provar. Funkar de inte då vill de att vi ska åka tillbaka till Astrid Lindgrens barnsjukhus vilket känns drygt. Men måste göras.

Sen blev det en tripp till öppna förskolan. Lika trevligt som vanligt. Så nu har vi precis sovit en timme om inte mer. Sååååå skönt. Länge sen jag sov på dagen. Men behövdes. Så hoppas jag kan somna ikväll bara. Då prinsessan vaknar så tidigt på morgonen.

Så nu ska vi städa lite. Alva är redan på dammsugaren. hehe



Lovade ju er videon när brorsan battlar. Har ej tillgång till en dator. Så ni får nöjja er med en länk. Fixar när jag är hemma i morgon! :)

https://www.youtube.com/watch?v=0ahTZlSPoLs&feature=youtube_gdata_player
Nu är både jag, mamma och Alva mätta i magen. Lax i ugnen med tomat och örtsås. Riktigt gott må jag säga!

Idag har vi lämnat in papprerna om bytet. Och hon sa att vi bör kunna flytta 1/3 så det känns jätte bra :D

Annars idag har vi inte gjort så mkt. Städat och varit hos mamma. Ska sova här inatt då det är dags för nya blodprover på Alva i morgon.



Prick 6 slog jag upp ögonen. En liten stund innan Alva. Så nu är det full rulle. Men släckt över nästan hela grannskapet känns inte helt okej. Idag ska det börjas med att flyttstäda. Kör det jobbigaste. Bakom kyl, frys och ugnen och även i ugnen. Som tur har jag inte bott här så länge så det har hunnit att blivit skitigt.
Även flyttkartonger är fixat och bytet har inte ens gått igenom. Men med barn så känns det skönt att ligga ett steg före :)



Japp i snitt så är mina läsare inne 4.3 gånger om dagen på min blogg :) 
 
Alva tyckte det visst var kul att vara vaken mellan 03-04 inatt, Men det tyckte verkligen inte jag ! Vilket känns också kan jag säga..
 
Nu ska vi ut o hämta papper ;D
Jaaa det gick enligt planerna. Så i morgon ska det hämtas och skrivas på bytes papper. Planen var egentligen att flytta bort här ifrån. Men svårt o byta sig bort från denna håla. Men vi byter ner oss i kvm till en 2a. Men går ner en hel del i hyra och får en fin ute plats. Känns jätte bra faktiskt. Så ska snart in och beställa en ny soffa. Tittat på den läääänge och nu ska jag fan köpa den! :)
Älskar min lägenhet och trivs verkligen så bra iden. Vill inte flytta till 100% Men som ensmstående så blir det otroligt dyrt. Och vi förlorar bara ca 400 kr i bostadsbidrag med den inkomsten jag har nu. Men går ner 1500 i hyra.

Happyyyy är bara förnamnet ! :)



Prinsessan säger god natt och mamman ska ta sig ett varmt bad <3
Hmmm.. Nu tycker jag fisen börjar vakna lite väl tidigt.. Klockan hade inte ens slagit 6 på morgonen. Utan närmare 05.45 och den tiden går vi helt enkelt inte upp! Hon låg där inne och knorrade och måste ha somnat om. För det gjorde jag. Så gick vi upp vid 7 ist. Det är en bra tid att gå upp. :)

Själv ska jag snart fixa i ordning lite här hemma inför en lägenhetsvisning. Håll alla tummar! :D



Idag har jag & Alva haft fin besök ända från Gränna. Så kul att träffa Lykke igen. Och oj vad hon har vuxit sen sist. Tiden går så otroligt fort när det är så små. Men fortfarande lika söt.. Jaa Fia & Cissi var det ju såklart också roligt o träffa :D 
 
 
I morgon händer det lite grejjer.. Men det berättar jag mer om då. Så nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på lite SOA <3
God morgon typ! 
Klockan är inte ens 10 och har hunnit med att leka med Alva, ätit frukost, städat, tränat och duschat. Lovley!
 
A ligger och sover o jag ligger  på sängen.. hehehe
 
 
Och för er som ej orkar gå till gymmet eller inte har tid till det så kan jag varmt rekomendera Tabata.
1. Tabata sport interval timer
2. Tabata training assistant
 
Ja sen får man ju självklart ha lite fantasi själv också för övningar. Men då finns ju youtube alltid till hands. Både på datorn och i telefonen :)
 
 
Ingen ro ingen vila... Ja så har det mer eller mindre varit idag. Men har fått en hel del gjort. Och så har jag tagit mig tid till att läsa också :) Saknar verkligen det. Men är oftast så trött på kvällarna. Men nu jävlar ;D

Alva sitter och leker och jag sitter i fotöjen och tittar på. Vi har precis ätit middag. Köttfärssås och spaghetti. Blev riktigt god denna gång. Även Alva älskade den.
Idag blir det bara hemma och slappa. Orkar verkligen inte göra nått mer idag. Men efter allt så känns det helt okej :)



Idag har vi varit på ubg och kollat på när bror min battlade.... Tycker det var såååå dåligt att andra killen hade lapp. Lite dåliga skämt om syrran bara ( mig ) Alla tittade mig mig... men hallåååå... Tror ni det stämmer eller? Hahaha..
Brorsan min spottar ju ut orden. Och såklart vann han :D Var lite kul och tittar på. Hoppas en video kommer ut på youtube så ska jag lägga ut den här...
Sen åkte jag hem.. Mamma följde med så har vi ätit gott och druckit massa kaffe. Ingela och Luis kom upp en sväng också :)
Alva har precis somnat och jag har bänkat min bleka rumpa i soffan. Spelar WF med min morbror... Kommer total förlora!! haha



Micke sov hemma igår. Så inatt fick Alva sova med mig i min säng. Riktigt mysigt. Idag står babycafe på schemat ( om vi hinner dök upp annat ) Och senare idag blir det en tripp till UBG antagligen. Mer om det sen :)

Alva sitter snällt o leker i sitt rum och jag pimplar kaffe i vanlig ordning. Lite trött idag dock då Alva har vaknat 716255171819 gånger inatt känns det som och bara gråtit :( Tycker så synd om henne.



Japp nu har jag fått förklarat om hennes humör. Ena hörntanden har även spruckit igenom :D



Alva har varit otroligt kinkig idag och inget har varit riktigt på topp. Men ser ut som att det är en tand på G. Så det borde vara förklaringen. Så hon fick gå o sova vid sju redan. Så ska bli spännande o se vilken tid hon vaknar i morgon....

Orkade inte heller laga middag ikväll. Så gubben fick köpa med sig hamburgare. Känns fan i hela kroppen när man äter onyttigt!

Så nuska jag titta lite mer på sons of anarcy och förhoppningsvis somna rätt snart :)



Pjuu vad jag har städat idag.. Har även skrubbat dörrar och lister. Nu är jag lite halv slut. Sitter o dricker en kaffe och fisen sitter och leker i sitt rum. Frågan är bara hur långtid det tar innan allt är utrivet igen. hehe





Nu har Alva sovit i två nätter irad utan att vakna :D Hoppas det håller i sig nu. Peppar peppar... Tror hon har börjat hitta nappen själv. Plus att Micke sa åt mig att inte springa in så fort hon lät. Vilket jag har gjort på nätterna.. Så det har lönat sig :)
Och nu har äntligen Alva börjat få in riktigta sovrutiner. Så skönt. Så nu kommer det vara stenhårt på samma tider ett tag. Tills hon är 100% på dom. Så kan man vara borta sent någon gång. Men som hon har nu passar perfekt till dagis sen.



Idag har vi spenderat lite mer än 2 timmar på öppna förskolan. Alva märkte inte ens av mig. Kunde typ ha lämnat henne och gått..*sss* Så hoppas inskolningen på dagis går lika bra :) 
Hon deckade fint i vagnen bara efter 100 meter. Kom hem. gjorde lunch busade lite o sen sov hon i 2.5 timme till. Hade inget o göra hemma så passade på att kolla på massa SOA.. Men bara för det är jag rätt trött nu.
Så sitter o dricker kaffe, Alva springer runt i gå stolen och gör massa glädjetjut vare gång hon kommer förbi spegeln.. HAHAHA
 
Yes. 20 över 6 bestämde sig damen för att vakna. Fast vi gick inte upp ur sängen förrens klockan stog på 7. Hon brukar aldrig vakna så tidigt. Vilket märktes. Efter mat och ny blöja så somnade hon hon. Hehe.
 
Så nu kryper hon runt och leker. Jag har tvättat & diskat. Snart ska hon få lite gröt så ska vi gå till öppna förskolan. Måste göra nått.. Och fisen ska väl få leka med barn i sin egen ålder. :)
 
Annars har vi absolut inget annat på schemat idag.. Kanske ska kolla på lite SOA om fisen tillåter. Länge sen jag tittade nu ;) 
 
 
 
Yes. 20 över 6 bestämde sig damen för att vakna. Fast vi gick inte upp ur sängen förrens klockan stog på 7. Hon brukar aldrig vakna så tidigt. Vilket märktes. Efter mat och ny blöja så somnade hon hon. Hehe.
 
Så nu kryper hon runt och leker. Jag har tvättat & diskat. Snart ska hon få lite gröt så ska vi gå till öppna förskolan. Måste göra nått.. Och fisen ska väl få leka med barn i sin egen ålder. :)
 
Annars har vi absolut inget annat på schemat idag.. Kanske ska kolla på lite SOA om fisen tillåter. Länge sen jag tittade nu ;) 
 
Nu är typ helgen över.
Igår spenderades med mina älsklingar. Blev pizza på gs. Sen hem natta Alva och tittat på film och ätit gott. Så kunde inte bli så mycket bättre. Med tanke på hans nya dumma jobbtider också :/
Idag har vi inte gjort så mycket. Pulat hemma. Alvas farmor var här på besök. Sen gav vi oss ut i pulka backen med bror min. Vilket hon inte tyckte var allt för kul. Hehe..
Sen gick vi hem till Madde en sväng. Sen till Ica mötte upp Micke hem laga mat o så. Trött e jag nu. Men tydligen e Alva as pigg :/ Vet inte alls varför heller... Vill kasta mig på soffan o kramas till en film ju :)





Glömde ju skriva om 8a månaders kontrollen på bvc. Hon fick mer än en grön stämpel i rumpan. Då hon nästan klarade 10 månaders kontrollen. Stolt mamma är jag! :D

Dock bara gått upp 500 gram på nästan två månader. Men som hon sa så kryper hon ju mycket nu och då gör det av med mkt mer energi. Så det är helt vanligt att de inte går upp så mycket nu.
Så hon är 71.4 lång och väger 8745g



Nu är vi hemma iaf. A sover och jag ska ta o träna lite. Bara fixa i ordning lunch som jag kan trycka i mig efter :)
Lite små trött idag då. Prinsessan har vaknat flera gånger i natt och varit ledsen. Så tror det är magen som har spökat :( Så stackars mamma har knappt sovit i natt.
jag har ju iaf vant mig vid att somna om direkt efter A på nätterna.

Hon sitter o leker o jag dricker kaffe och undrar vad vi ska hitta på idag. Då vi åker hen runt 12



Jag har märkt att många kan inte vara vänner om man inte hörs varje dag!

En bra vän för mig glömmer inte bort mig, finns för mig fast vi kanske inte längre pratas vid, ska kunna tåla att jag säger emot. Det betyder inte att vi är ovänner.

Jag är som jag är. Och jag hoppas alla andra är precis som dom är. Men vissa personer får mig verkligen att undra vad de tycker att en bra vän ska vara? Man är två för att dansa tango!



Rumpan upp i luften.. Kryper lite... Eller ett försök att stå upp?





Idag har vi ätit jätte gott och myst massa. Prinsessan sover om hon får hålla mitt finget
Alva har inte vaknat en ända gång.efter kl 22.30 till 6 i morse. Vilket är rekord. Då hon brukar vakna efter nappen. Så då fick hon komma upp till min säng o somnade om direkt.

Nu är hon nyäten och sitter o leker. Sen är det dags för bvc och sen åker vi till mamma :)

Och nu försöker hon även ställa.sig upp utan stöd? Eller så är det en ny knasig krypstil? Som inte är hele ok då hon ramlar hela tiden. Ska försöka fota den senare.. hehe



Näää minnet e inte alltid på min sida.. Skulle ha åkt till mamma idag och stanat över natten. BVC på fredag. Men nej.. Dit skulle vi ju i morgon. Så då får vi åka till mamma direkt efter det ist. Så stannar vi kvar där över natten. Passa på att hälsa på lite kompisar också :)

Äntligen BVC. Länge sen vi var där nu. Nästan 2 månader sen. Ska bli kul och se hur mycket hon har växt.

Jag har precis ätit lite lunch och Alva har fått lite mellis :)
Sen ska vi ut på en PW och hem tilö moster på middag. Ska bli skönt att slippa laga mat idag :)



Fyyyyyyyy vad trött jag är. Alva & Micke har hostat ikapp inatt.
Fisen ligger o sover igen. Funderar på att vila lite jag med. I morgon är jag barnledig. Tänkte först dra ut och festa. Men tror nog jag ska vila och storstäda. Eller så gör jag alla 3 sakerna ;)



3de dagen feberfri för Alva. Men en hosta som är hemsk o en täppt näsa
Så igår fick vi utskriven host medicin och känns som att den redan har hjälpt :)

Just nu ligger hon och sover. Ligger själv i sängen och undrar vad jag ska göra idag.
Igår var det full rulle från vi vaknade tills vi gick och la oss...



Idag har vi inte gjort så mycket alls. Jag har varit sjukt trött efter inatt. Då A inte alls mådde bra och bara skrek :(
Men har kommit iväg med massa grovsoppor och så iaf.
Sen tvingade jag Alva att sova så jag med fick sova.. haha..
Sen tiggde jag till mig en midda på FB ;) Det funkade.. Hahaha.
Så vi gick till moster & farbror för mat, efterrätt, bus och trevligt sällskap.
Så nu kom vi nyss hem. Alva ska göras ordning för sängen o jag ska glo på film o bara lata mig :)



Inatt toppade Alva med 39.7 i temp. Så hon har knappt sovit fast dubbel dos Alvedon. Så gick upp med henne till soffan så Micke skulle få sova.
Då somnade hon när hon fick sitta upp. Gör så ont i hjärtat när hon mår så :( I morse hade den gått ner till 38.4 iaf. Så den går åt rätt håll och hon har varit mer vaken idag än igår. Men fick väcka henne nyss då det gått nästan 6 timmar sen hon åt.
Så nu sitter hon och leker igen :)

Så hoppas febern är nästan borta i morgon så vi kan gå ut en sväng :) Ingen lust att dra på henne massa kläder när hon har hon i kroppen.

Men även jag är såååååå trött så det svider i ögonen. Skulle ha sovit en stund. Men fick fika sällskap.
Nu ska jag mysa med mitt barn <3



Jag har aldrig ägt en micro. Och idag fick jag en av Mickes pappa :D
Sen kom posten. Så mina klockor jag köpt kom äntligen och ett presentkort på en tattuering :D
Så nu ska jag lägga undan lite pengar så jag kan gå o göra en. Eller jag har två jag vill göra. Så ska bara bestämma mig om vilken jag ska göra först.

Och även hos pappa fick jag ett presentkort på H&M. Alva fick en jätte fin jacka med väst och en katt som går och jamar. Både hon och jag hat fått sååååå mycket nu över jul & nyår.
Så nu blir det spara spara till våran semester :D





Åter igen är min lilla bebis sjuk :( Fast så här sjuk har hon aldrig varit. Äter inte och bara sover. Så har fått väcka henne för att få mat. Nu för första gången idag har jag ens kunnat lämna henne själv i sängen. Då hon sover oroligt och blir jätte ledsen om jag går :( Så idag tills nu har hon väl varit vaken i 1 timme. Vilken brukar vara så mycket som hon sover annars på dagarna.

Jag börjar också känna mig tung i kroppen och ont i halsen. Blääää på detta..



Mycket har hänt detta år.
Mormor gick bort, jag fick ett litet barn, lärt känna nya underbara vänner, träffat prinsen i mitt liv, flyttat till större.. osv osv osv.. 
Varje år går med både bra och dåliga minnen. Men folk verkar tydligen bara komma ihåg det dåliga ( ja iaf som många skriver på fb ) 
Det är tydligen lättare att minnas det dåliga ist för det bra?
Det finns så otroligt mycket dåligt i mitt liv med, lika så som alla andras. Men jag väljer att ta med det bra.
Och detta år kommer även det föra med sig otroligt mycket bra men även dåligt.
Så allt det dåliga som hände 2012 väljer jag att lämna bakom mig och bara blicka frammåt